lifestyle
0

Pijanstvu najviše skloni Nijemci

NINA
Nijemci su više skloni pijanstvu od svih Evropljana, budući da skoro svaki peti Nijemac smatra "da je poenta konzumiranja alkohola u tome da se čovjek napije", pokazali su rezultati najnovijeg ispitivanja javnog mnijenja.

Ranije su Britanci važili za najveće pijance na kontinentu, ali su rezultati istraživanja, koje je sprovela multinacionalna kompanija za istraživanje tržišta "Mintel", pokazali da se situacija promijenila.

"Iako Nijemci možda ne piju toliko često kao Britanci, mnogi od njih kada piju žele i da se napiju", izjavio je predstavnik "Mintela" Michael Straton. Rezultati ankete, kojom je obuhvaćeno 35.000 ljudi, pokazali su da 17 posto odraslih Nijemaca smatra da je cilj konzumiranja alkohola u tome da se čovjek napije.

Dvostruko manje Britanaca je izjavilo da im je cilj kada piju alkoholna pića da se napiju, javila je agencija Reuters. "Činjenica da su odrasli Nijemci, po svoj prilici, više skloni pijanstvu nego Britanci, mogla bi doprinijeti popravljanju reputacije Britanaca koji su poznati po tome što previše piju", kazao je Straton.