lifestyle
0

Pavarotti oženio asistenticu

Klix.ba
Poznati svjetski tenor, Luciano Pavarotti, oženio se u Italiji sa svojom bivšom, ličnom pomoćnicom Nicolettom Mantovani.

Pavarotti, kojem je 68 godina, oženio je Nicolettu, koja sada ima 33 godine, u svom rodnom gradu Modeni u gradskom pozorištu.

Na ceremoniji je prisustvovalo čak 600 gostiju, a bilo je i poznatih lica kao što su Sting, Bono i Donatella Versace.

Pavarotti i Mantovani su se zaljubili kada je ona počela raditi za Luciana još dok je bila student 1994. godine, a Pavarotti je bio tada oženjen.

Njihova veza je postala javna dvije godine nakon toga, kada su uslikani kako se ljube na odmoru, i nakon što se pavarotti raveo od prethodne žene Adue Veroni.

Vjenčanju su prisustvovali Lucianovi prijatelji i također svjetski poznati tenori Placido Domingo i Jose Carreras. Još jedan tenor je bio prisutan ali pored gostovanja on je za vrijeme ceremonije izveo i Ave Maria kompoziciju, a radi se naravno o Andrea Bocelliju.

Mladenci su zamolili sve goste da umjesto darova daju dobrovoljne priloge u odabrane humanitarne svrhe.

Pavarotti je pored što je postao otac dobivši kćerku sa Nicolettom, postao i djed i to još u aprilu 2002. godine. Njegova 11-mjesečna kćerka se zove Alice, i bila je zvanični domaćin vjenčanja.