lifestyle
0

Opklade na žohare

Klix.ba
Ako ste ljubitelj kladionica sigurno ćete bolje shvatiti kockanjem opsjednute Australce koji su proširili svoje vidike te sada stavljaju i opklade na žohare.

Očekuje se da će rekordan broj od skoro sedam hiljada obožavalaca gledati 23. godišnju trku žohara koja se održava 26. januara, u Brisbaneu. Neki od njih će donijeti vlastite žohare da se utrkuju, a drugi će čak i kupovati žohare takmičare na samom događaju.

Sve više ljudi dolazi u grad samo zbog te trke, u kojoj svako može biti vlasnik "prvoklasnog grla", izjavio je organizator Richard Deery. On je ujedno i glavni upravnik hotela Story Bridge, gdje će se trka žohara održati.

Interesantno je da je prošlogodišnji pobjednik natjecanja bio je žohar kojeg su vlasnici nazvali Osama bin Laden.

Priča o ovoj manifestaciji je počela prije 23 godine kada su se dva stara hazardera opkladila tokom svađe u baru koje predgrađe Brisbanea ima veće i brže žohare. Idući dan su naravno organizovali trku žohara.

Australija je domovina oko 450 vrsta žohara, koji tamo nisu nametnici, već pretežno žive u australskim guštarama, ali ima i šest nametničkih vrsta žohara, koje su naselile gotovo svaki dom.