lifestyle
0

OIA organizuje izložbu odbijenica za posao

NINA
Zbog česte pojave da poslodavci odbiju prijavnicu za posao iako su ispunjeni svi uslovi iz konkursa, Omladinska informativna agencija BIH (OIA) došla je na ideju da sve odbijenice skupi i napravi od njih izložbu.

Članovi OIA su pozvali sve one koji posjedujete odbijenice koje obiluju prazninom i šupljim razlozima, da ih pošalju njima, a oni će ih 1. maja iduće godine predstaviti javnosti.

"Galerija odbijenih" naziv je izložbe čiji je cilj prikazati problem nezaposlenosti i njegovu refleksiju na emocije odbijenih ljudi. Kako je navedeno u pozivnici OIA, tokom izložbe mladi će imati priliku čitati poeziju, stvaranu na ovu temu ili u trenucima kada su primili odbijenicu za posao. Sastavni dio scenografije za ovu večer predstavlja između ostalog i Izložba odbijenica mladih ljudi na njihove molbe za zaposlenje.

Svi oni koji posjeduju odbijenice mogu da ih dostave u prostorije Studentskog eFM radija, ulica Zmaja od Bosne bb, Univerzitetski Kampus – KMT, 71000 Sarajevo, ili neka se jave putem e-maila [email protected], ili telefonom na 033 212 033.