lifestyle
195

Odani, brižni i privrženi: Razlozi zašto volim svog zlatnog retrivera

Klix.ba
(Foto: Gabi Stickler)
Njemačka fotografkinja Gabi Stickler napravila je seriju fotografija svog kućnog ljubimca kojima je željela iskazati ljubav prema svom krznenom drugaru.

"Postoji toliko mnogo razloga zašto volim svog zlatnog retrivera. On me nasmijava, on je moj najbolji prijatelj, voli me bezuslovno, uvijek je lojalan i iskren, dio je porodice, on je sunce na kišni dan, nikad me nije razočarao i ima najljepše smeđe oči na svijetu", napisala je Gabi o svom psu.

Njen zlatni retriver po imenu Mali s njom je već pet godina i dosad je prošao kroz tri operacije, I pored toga, Mali je jedan sretan pas, a ove fotografije su njen način da se zahvali svom drugaru.

Zlatni retriveri su inače pasmina poznata po svom blagom i uravnoteženom karakteru, inteligenciji, privrženosti, te želji da budu u stalnom kontaktu s ljudima, te da ugode svom vlasniku.

Obožavaju djecu, miroljubivi su i dobro se slažu s drugim psima, a zbog svog mirnog i poslušnog karaktera, koriste se i kao psi vodiči za slijepe i druge osobe s invaliditetom.