lifestyle
0

Novogodišnja obećanja koja trebate ispuniti

Sarajevo-x.com
Bilo da se radi o prestanku pušenja, o čvrstoj odluci za novu dijetu ili namjeri da svoj život sitnim koracima počnete mijenjati nabolje, mnogi od nas u novogodišnjoj noći daju sebi, a i drugima obećanja koja se rijetko održe.

Dijete i vježba Dosta vam je što ne možete zakopčati svoje omiljene hlače ili što vam iz butika ništa ne može, onda je krajnje vrijeme da započnete dijetu koju ćete ovoga puta i izdržati do vidnih rezultata. Međutim, dijeta ništa ne znači bez fizičke aktivnosti, zato je obećanje koje ste u novogodišnjoj noći dali sami sebi da ćete se više kretati jedno od onih koje trebate ispuniti.

Pomozite drugima Suosjećate sa onima kojima je potrebna pomoć, ali niste se uspjeli pokrenuti i načiniti konkretan korak kako biste im pomogli? Onda su prvi dani nove godine pravi trenutak da svoje saosjećanje i materijalizujete i pokažete da ste u stanju pomoći drugima, a samim tim i sebi.

Vrijeme za voljene Pretrpani ste poslom i uvijek imate neke neodložive obaveze, ali ste si u novogodišnjoj noći odlučili da ćete u narednih 12 mjeseci uložiti maksimalan napor kako biste što više vremena provodila sa dragim ljudima. Neka vaša nakana ne ostane samo prazno obećanje. Provodite vrijeme sa najmilijima i život će biti mnogo ispunjeniji.