lifestyle
0

Novi Art Market Mediacentra Sarajevo 5. septembra

Sarajevo-X
'Art Market', tradicionalni kulturni događaj koji se dešava svake prve nedjelje u mjesecu u prostoru Mediacentra Sarajevo (Kolodvorska 3) i na kojem umjetnici iz BiH sami izlažu i prodaju svoje radove, najavljen je za 5. septembra ove godine u terminu od 10 do 18 sati.

Nastavak ove ultra- mega- uspješne umjetničke akcije kreirane i započete u sarajevskom Mediacentru u oktobru 2003. godine, dešava se nakon dvomjesečne ljetnje pauze .

O popularnosti Art Marketa Mediacentra Sarajevo govori podatak da su oovom događaju pisali i izvještavali svi najvažniji mediji u BiH, između ostalih: DANI, FTV, PBS, OBN, START, SARAJEVO-X.COM, AVAZ, SLOBODNA BOSNA, OSLOBODJENJE, te DEUTCHE WELLE, RADIO FREE EUROPE, i drugi... Art Market Mediacentra je emitiran uživo u programu sarajevskog radija 202. Na Art Marketu u Mediacentru nastupali su neki od najboljih sarajevskih DJ-eva. Neki od umjetnika koji su izlagali na Art Marketu brzo su postali nove zvjezde na dizajnerskoj, modnoj i medijskoj sceni u BiH i šire. Izlagače Art Marketa svakodnevno traže mnogi zaljubljenici unikatnih umjetničkih predmeta. Na Art Marketu Mediacentra Sarajevo do sada je učestvovalo oko 200 umjetnika iz Tuzle, Zenice, Bugojna, Širokog Brijega, Banja Luke, Travnika, Viteza, Pala, Mostara, Livna, Dubrovnika, ...

Nakon deset izdanja Art Marketa Mediacentra Sarajevo, može se reći da je Mediacentar Sarajevo potpuno uspio u namjeri da pažnju publike i medija u Sarajevu i BiH usmjeri na neke nove, prije Art Marketa anonimne umjetnike iz cijele BiH i pokaže djelić pozitivnog stvaralačkog duha koji, iako sakriven, ipak zivi u ovoj zemlji, te da kreira nedjeljni kulturni dogadjaj zanimljiv za sve generacije ...

Od jeseni uvedena je još jedna novina za učesnike Art Marketa: sve prijave i pitanja vezana za Art Market u Mediacentru mogu se uputiti na novu email adresu: [email protected] ili direktno u Mediacentru, Kolodvorska 3.

Art Market je otvoren za sve umjetnike iz BiH. Uslov za učestvovanje je da zainteresirani pošalju ispunjenu aplikaciju na email adresu [email protected] (link za download aplikacije).