lifestyle
0

Nakon transplantacije: Trenutak kada je djevojka prvi put vidjela bratovo lice na drugom čovjeku

Klix.ba
Rebekah Aversano donirala je lice svoga brata kako bi drugi muškarac preživio. Riječ o Richardu Norrisu čije je lice bilo uništeno kada je slučajno ispalio metak iz puške u svoje lice. Kamere su zabilježile trenutak kada je Rebekah prvi put ugledala lice svoga brata na drugom čovjeku.

Ovaj susret bio je izuzetno emotivan, a Rebekah je dodirivala Norrisa kojem je urađena prva transplantacija lica. Sve se dogodilo zahvaljujući upravo Rebekahi koja je odlučila donirati lice svog 21-godišnjeg brata Joshue Aversana nakon što je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Norris je 18 godina živio u mraku, zatvoren i skriven od javnosti zbog ožiljaka koje je dobio u nesreći. Novo lice dalo mu je novu priliku za život. Operisan je 30 puta kako bi mu napravili lice, zube i jezik. Operacija je izvršena prije tri godine.

"Definitivno vidimo našeg sina u njemu. Ima jako mnogo sličnosti. Sretni smo što smo mu mogli pomoći. Iako smo doživjeli tragični gubitak, uspjeli smo nekome pružiti korist", rekla je Gwen Aversano, majka preminulog momka.

Mladić koji je dobio novo lice imao je samo 22 godine kada se povrijedio puškom. Od tada se mučio, bio je u depresiji i želio se ubiti. Ostao je bez nosa, zuba i dijela jezika. Sada ponovo ima sve i živ je.

"Sada se konačno mogu kretati među ljudima a da ne zure u mene ili me pogledaju dva puta", rekao je Norris.