lifestyle
0

Najteže razdoblje u životu je u 33. godini

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Najteže razdoblje u životu je u 33. godini. Pokazalo je to istraživanje internetskog diva Hotmaila. U tim godinama imamo najviše obaveza koje nastojimo maksimalno odraditi - od posla, preko porodice do društvenih aktivnosti.

Naime, 33-godišnjaci se žale da u tim godinama jednostavno imaju previše stvari koje treba obaviti, pa u prosjeku spavaju tek pet sati dnevno. Dvije trećine online ispitanika tih godina u prosjeku sedmično na poslu odrade minimalno 38 sati.

56 posto ispitanika nosi posao kući, a 90 posto 33-godišnjakinja reklo je da im se čini da puno više opterećen od svojih muških vršnjaka. Kada se obave i porodične obaveze, 33-godišnjacima ostaje tek jedan sat dnevno za opuštanje. Ali čak i tada svaka peta osoba tvrdi da je toliko zaposlena da nema vremena ni volje za izlaske i druženja.

Nimalo ohrabrujuća vijest je da taj silan pritisak popušta tek oko 55. godine, kada naši životi postaju laganiji. Tada je naš profesionalni život na vrhuncu, a i djeca su nam već odrasla i najčešće samostalna. U toj životnoj dobi za sebe imamo u prosjeku sat i 23 minute na dan.