lifestyle
45

Najimpresivniji vidikovci svijeta

Klix.ba
Pogled na Lanzarote (Huffington Post)
Većina ljudi jednostavno vole biti na visini, pa tako u svakom gradu traže najvišu zgradu sa koje mogu osmotriti grad, a na planini se žele popeti na najvišu tačku.

Najvažnije je napraviti najbolju fotografiju i osjetiti koliko je uzbudljivo imati svijet pod nogama, piše Huffington Post.

Upravo zbog toga vam u nastavku donosimo najimpresivnije vidikovce svijeta.

Prvi je svakako pogled na New York sa vrha Rockefeller centra. Sa ove tačke pogled na Veliku jabuku je nevjerovatan.

Sljedeći vidikovac je onaj sa kojeg se pruža pogled na špansko ostrvo Lanzarote. Nevjerovatan pogled na okean, ostrvo i vulkan Corona jednostavno vas ne može ostaviti ravnodušnim. Ovaj nestvarni prizor mogao bi se posmatrati satima.

Pogled kroz stakleni pod u zgradi Wilis u Chicagu zasigurno ne bi svako mogao izdržati. U isti mah impresionira i zastrašuje. Ovdje zaista možete osjetiti kako je svijet pod vašim nogama.

Nezaboravan prizor svakako pruža i Grand Canyon u Coloradu i sam pogled na njega jednostavno daje nevjerovatan osjećaj slobode.

Nevjerovatan vidikovac nalazi se i u Rio de Janeiru u Brazilu i to uz statuu Isusa Krista postavljenu na 700 metara iznad samoga grada. Kada se jednom nađete na ovom mjestu jednostavno ne znate u što bi gledali, statuu ili pak grad.

Tu su i nevjerovatni pogledi na prizore u zapadnoj Norveškoj, Veneciji, Dresdenu, Parizu...