Smire se tek nakon osnivanja porodice
28

Muškarci su najsretniji sa 37 godina

Klix.ba
Iako mnogi misle da sreća leži u brzim automobilima i avanturama, čini se da je istina potpuno drugačija. Muškarci su najzadovoljniji kada imaju stabilnost, rutinu i dugu vezu.

Najsretnije vrijeme u životu muškarca je oko 37. godine života, kada imaju uspješnu poslovnu karijeru i kada osnuju porodicu. Do tih godina većina muškaraca ima duge veze i uži krug prijatelja sa kojima se druži. Kriza srednjih godina je još daleko, a tinejdžerske godine polako počinju da blijede iz sjećanja.

Početak očinstva je posebno zadovoljavajući trenutak, a 43 posto ispitanih je izjavilo da je to bio najsretniji dan u njihovom životu. Rezultati istraživanja su pokazali da je drugi najsretniji dan u životu većine muškaraca dan njihovog vjenčanja. Među tri najsretnija trenutka u životu svakog muškarca se našao i dan kada je njihov omiljeni klub osojio neki trofej.

Drugi trenuci koje muškarci svrstavaju među nezaboravne su i kupovina vlastite kuće ili stana, automobila, dan kada su zaprosili svoju djevojku te završetak školovanja.

Eksperti kažu da su to sve koraci koje muškarci naprave do 37. godine života te da mogu objasniti zašto je baš to doba sreće.

Na listi sretnih trenutaka su se našli i neki svakodnevni događaji, kao što je posjeta restoranu i naručivanje omiljenog jela, ispijanje kafe ili flertovanje.

Samo pet posto ispitanih je reklo da su sretni kada su okruženi svojim radnim kolegama.