lifestyle
0

Moskovljani zbog vrućine zaposjeli fontane i jezera

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Zapad Rusije zahvatio je posljednjih dana val vrućine uz temperature više od 30 stupnjeva, pa su Rusi zaposjeli parkove, fontane, jezera i rijeke u potrazi za svježinom.

U Moskvi je izmjereno 32 stupnja u hladu, što je najviša temperatura zabilježena od 1891., objavila je meteorološka služba, dok je u Londonu 11, a Pariz se jedva popeo na 16 stupnjeva.

Klima uređaji koji su posljednjih godina u velikom broju niknuli na fasadama, vrte se punom snagom. Usprkos sve većoj potrošnji električne energije vlasti nisu smanjile opskrbu poduzeća kako je najavljeno u ponedjeljak nakon oštećenja na 14 elektrana zbog pregrijanosti.

U potrazi za osvježenjem Moskovljani su pohrlili u fontane oko Kremlja ili vode rijeke Moskove, koja je nažalost prošle sedmice odnijela 12 života, dok se u istom razdoblju prošle godine utopila jedna osoba, navodi informativna stranica Ministarstva za hitne situacije.

Dnevni list Moskovskaja Pravda, prenosi Hina, poziva svoje čitatelje da se ugledaju na svoje mačke i da se za takvih temperatura ne miču s pločica kupaonice i ne reagiraju na hranu".