lifestyle
0

Mogu li muškarci i žene biti "samo prijatelji"?

Sarajevo-x.com
Priče i savjeti o izlascima najčešća su tema razgovora među ženama ali i među muškarcima. Cilj višesatnih razgovora o novom potencijalnom partneru jeste shvatiti koje su njegove želje i šta uistinu misli.

Maxim.com i magazin Tango odlučni su odvojiti fikcije o izlascima od stvarnih činjenica. Prohtijevi pri izlascima su razni. Neki samci uporno žele izlaziti sa reinkarnacijom jednog od svojih roditelja, a neki žele ostati prijatelji sa bivšim momkom ili djevojkom.

Da li vjerujete da...

1. Muškarci i žene mogu biti "samo prijatelji"?!

Naravno, muškarci i žene mogu biti prijatelji - sve dok je zadovoljena jedna od četiri kategorije: 1) prijatelji su svjesni da se jedni drugima više sviđaju kad su obučeni, 2) jedno od njih dvoje je gay, 3) seksualne i emotivne potrebe prijatelji zadovoljavaju kod kuće sa svojim partnerima, 4) jednostavno nema nikakve privlačnosti između prijatelja.

2. Muškarci ne pokazuju osjećaje pred svojim prijateljima!

I muškarci su samo ljudi. Ne pokazuju svaki prljavi detalj svojih emocija, ali se na svoj jedinstven način bore sa tugom. Možda nema suza, ali nekoliko piva sa prijateljima, dobra utakmica i muškarcima je odmah bolje.

3. Ženama treba duže da se spreme!

Naravno da im treba duže. Žene u prosjeku imaju 35 pari obuće, odluka je uvijek teška. Ipak, metroseksualni muškarci mogu jako dobro konkururati sa ženama po tom pitanju.

4. Muškarac/žena može biti prijatelj sa bivšom/im!

Oni koji su okončali vezu češće iniciraju prijateljski odnos sa bivšima. Onim odbačenima, povrijeđen je ego tako da prijateljski odnos ne dolazi u obzir.

5. Žene ne opraštaju i ne zaboravljaju, muškarci zaboravljaju ali ne opraštaju!

Žene niti opraštaju niti zaboravljaju. Za razliku od žena, muškarci se lakše odluče ostaviti prošlost na miru pogotovo ako im pažnju odvratite sexom.

Ta pojava ima veze i sa činjenicom da muškarci uvijek zaboravljaju rođendane, godišnjice, praznike i slično.