lifestyle
0

Modna manifestacija za djecu s posebnim potrebama

FENA
Nevladina organizacija altruista za pomoć osobama s umanjenim sposobnostima "Svjetlo" u saradnji s Centrom za edukaciju djece s posebnim potrebama "Vladimir Nazor" i modnom agencijom "Nova maS" će 24. juna u sarajevskom Domu policije održati, četvrtu humanitarnu modnu manifestaciju "Hajde, budi mi drug" za djecu sa i bez posebnih potreba.

Tim povodom danas je organizirana konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni ciljevi manifestacije te učesnici programa.

Prema riječima predsjednika "Svjetla" Harisa Čauševića, ciljevi manifestacije su promoviranje procesa ravnopravnog uključivanja djece s posebnim potrebama u život zajednice, promoviranje volonterskog i zajedničkog rada te podsticanje ostalih srodnih organizacija da počnu provoditi slične aktivnosti.

U programu manifestacije učestvovat će 120-oro djece, umjetnika i javnih ličnosti a voditeljica programa bit će Emela Burdžović.

"Svi su se oni odazvali pozivu za učešće jer žele da pomognu i da upute jedinstvenu poruku svim ljudima. Naša poruka je jasna - izgradimo društvo jednakih mogućnosti za sve", kazala je direktorica modne agencije "Nova maS" Mirjana Deak.

Centralni dio manifestacije je modna zabava a sadržaji su prodaja unikatnih proizvoda djece i mladih s posebnim potrebama te koktel party.

Prikupljena sredstva bit će iskorištena u svrhu realiziranja programa kreativnih radionica u koje će biti uključeni mladi s posebnim potrebama. Modna manifestacija počet će u 14.00 sati.