Pratio ih i BBC
0

Zrinka Cvitešić podržala bh. dizajnere u Londonu

Klix.ba
Modiko u Londonu (Foto: Vanja Lisac)
(Foto: Vanja Lisac)
U prepunoj galeriji Ambasade Bosne i Hercegovine u Londonu protekle subote otvorena je izložba Udruženja modnih djelatnika i kostimografa Modiko pod nazivom "HangOn".

Među više od stotinu posjetilaca, modnih profesionalaca i ljubitelja dizajna, izložbi je prisustvovao i veliki broj stranih medija, među kojima i BBC.

Podršku bh. dizajnerima, stilistima, fotografima, šminkerima i frizerima dali su i ministar kulture FBiH Salmir Kaplan, ambasador BiH u Velikoj Britaniji Mustafa Mujezinović, predstavnica British Councila u BiH Amila Lagumdžija, kao i poznata glumica sa trenutnom adresom u Londonu Zrinka Cvitešić.

Interaktivna izložba koja sadrži dvodimenzionalne modne instalacije, fotografije, audio-vizuelne elemente i Modiko showroom svojim konceptom nedostatka treće dimenzije nije samo tretirala situaciju umjetnika u BiH, nego je simbolično oslikala probleme sa kojima se individue susreću i mogu poistovijetiti u svim dijelovima svijeta.

"Dublji smisao i jedinstven koncept viđenja mode u današnjem vremenu zaintrigirala je sve prisutne posjetitelje i otvorila vrata novim poslovnim poznanstvima i kontaktima za dalju saradnju. Izložba će biti otvorena do 23. februara, a nakon toga se iskreno nadamo da ćemo imati priliku s njom se predstaviti i domaćoj publici", poručili su iz Modika.