Uvijek nađu neku zamjerku
0

Žene mrze svoje fotografije, ali se rado smiju u kameru

Sarajevo-x.com
Ona će vam se smješkati u kameru, ali kada joj pokažete fotografiju koju ste snimili taj osmjeh će se pretvoriti u mrštenje.

Polovica žena su toliko samokritične da mrze gledati sebe na fotografijama, pokazalo je jedno istraživanje. Njih tri četvrtine su toliko samosvjesne da će pokušati izbjeći da se pojavljuju na fotografijama zajedno sa drugim ženama.

Istraživanje kaže kako žene kada vide svoju fotografiju najčešće imaju prigovore na svoj osmjeh. Većina će ih reći i da njihovi zubi nisu dovoljno bijeli. Ukupno 14 posto žena jadikuje zbog njihovih bora smijalica na licu.

Čak i kada se ne smiju na fotografijama, tada će reći ako su im oči zatvorene ili kako ih je stid zbog njihove odjeće koja im se baš na toj fotografiji ne sviđa.

Mnoge žene se plaše da će izazvati podrugljive komentare ako se pojave na društvenim mrežama poput Facebooka. Ali, uprkos tome što su žene kritične prema svom osmjehu, baš to kod njih privlači muškarce, kaže se u istraživanju Macleans paste za zube, piše Daily Mail.

Fotograf slavnih Daniel Kennedy, pred čijim su objektivom stajale Angelina Jolie i Thandie Newton, savjetovao je ženama da "pokušaju uživati i da na fotografijama imaju prirodan osmjeh uz koji će mnogo ljepše izgledati nego sa onim namještenim".

"Držite brade prema dole i gledajte kroz trepavice, tada će vam lice izgledati mnogo mršavije, a vaše jagodice će doći do izražaja".