Stiže ljeto i one osjećaju pritisak
15

Žene bi se radije odrekle seksa radi dobrog izgleda

Klix.ba
Sezona bikinija je pred nama i žene osjećaju pritisak da moraju smršaviti i dovesti tijelo u savršenu liniju. Novo istraživanje je pokazalo da je većina žena nesigurna u svoj izgled kada se sprema na ljetovanje.

Shape magazin se udružio sa FitSugarom i napravili su istraživanje koje je pokazalo da je 68 posto žena spremno da se odrekne seksa u trajanju od najmanje mjesec dana u zamjenu za idealnu ljetnu liniju, odnosno tijelo koje će dobro izgledati u bikiniju.

Zapravo, žene svakog proljeća imaju istu brigu, a na to ih dodatno podstiču i časopisi na čijim naslovnicama osvanu napisi kako trebaju smršaviti prije ljeta i odlaska na more.

U ovom istraživanju je također 82 posto žena reklo da osjeća pritisak da mora smršaviti do ljeta. Primjera radi, 50 posto žena je reklo da im se ne sviđaju njihovi trbušni mišići, dok njih 29 posto kaže da su nesigurne kada je u pitanju izgled njihovih bedara.

Kada je u pitanju vježbanje, 47 posto žena je priznalo da najviše radi na svojim trbušnim mišićima.

Žene su se izjasnile i o tome šta misle o javnom postavljanju fotografije na kojoj su u bikiniju. Kada je u pitanju društvena mreža Facebook 90 posto žena je reklo da ne bi kliknule Like na fotografiju na kojoj su označene, a 44 posto bi ih zamolilo prijatelja da obriše fotografiju sa Facebooka, piše Daily Mail.