Moda i ljepota
0

Zbog brojnih operacija ne osjeća dijelove tijela

Sarajevo-x.com
Ovisnica o operativnim zahvatima, Alicia Douvall, pod nož je prvi put otišla još kao tinejdžerka. Danas joj je 29 godina i više, kako kaže, ne osjeća "stomak, lijevu dojku niti išta ispod desne ruke."

Douvell, inače glamurozni model, ni sama ne zna koliko je operativnih zahvata imala, ali vjeruje da je riječ o preko 100 njih. Samo na grudima imala je 15 operacija, piše Daily Mail.

Nakon što su britanski doktori odbili da joj pružaju usluge, plan joj je da leti u SAD i traži doktore za nove zahvate, iako vjeruje da će morati lagati o prethodnim operacijama.

Alicia Douvall, rođena kao Sarah Homes, ima 13-godišnju kćerku, a procjenjuje da je dosad potrošila preko milion funti na tretmane. Navika je to koja je davno izmakla kontroli, priznaje.

Operacije finansira prodajom priča o strastvenim aferama sa slavnim ličnostima kao što je Calum Best, Dennis Rodman, P-Diddy i Mich Hucknail.

Alicia prije operacija

Operisala je grudi, nos, promijenila izgled očiju. Njen moto je: Ako može biti promijenjeno, bit će! Prve implantate u grudi je ugradila kad joj je bilo 17, nakon što je rodila kćerku Georgiju, koja također želi biti model i majka joj je već zakazala termin za povećanje grudi.

"Stalno tražim promjene. Svake dvije sedmice idem kod drugog doktora. Često uđem u ordinaciju ni ne znajući šta želim uraditi i kažem nešto poput 'Šta mislite, šta je loše?' ili 'Šta mislite o mojim očima?' Nadam se da ću se jednog dana probuditi zadovoljna samom sobom", kaže ova mlada žena, inače učesnica reality showova koja pati od sindroma nazvanog dismorfija, a koji uzrokuje da pacijenti postaju paranoični zbog izgleda svakog dijela svog tijela.