Moda i ljepota
0

Završena sedmica mode u Los Angelesu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Ovogodišnju sedmicu mode u Los Angelesu zatvorila je modna kuća Petro Zillia svojom kolekcijom za proljeće/ljeto 2008. pod nazivom "So L.A.“. Posljednju reviju na L.A. Fashion Weeku dodatno je uveličalo i prisustvo najpoznatije bogatašice Paris Hilton.

Vjerovatno su čelnici modne kuće Petro Zillia pomislili da niko drugi osim Paris Hilton ne može utjeloviti naziv njihove kolekcije "So L.A.“ kao Paris Hilton koja živi pravim holivudskim životom. Stoga je pozvana da bude počasna manekenka na njihovoj reviji koja je zatvorila ovogodišnju sedmicu mode.

Za tu priliku, Paris je odjenula tamnoplavu kreaciju od satena koju potpisuje Zillia i predstavila je mnogobrojnoj publici.

"Nisam bila u Los Angelesu kada je moja sestra Nicky predstavljala svoju kolekciju jer sam u Torontu radila na snimanju svog novog filma. Došla sam prije nekoliko dana i svratila da pogledam odličnu kolekciju koju potpisuje Petro Zillia“, objasnila je Paris za AP.

"So L.A.“ inspirisana je načinom života djevojaka koje se pojavljuju na svim važnim događajima i zabavama u Los Angelesu i koje se smatraju pravim "trendsetericama“.

U okviru ovogodišnje sedmice mode održane su 34 revije, a svoje kreacije, između ostalih, predstavili su Sue Wong, Randolph Duke, Christian Audingier, Kevan Hall, Jeremy Scott i mnogi drugi.