Moda i ljepota
34

Volite svoje strije: Žene na Instagramu slave ljepotu tijela prošaranog linijama

Klix.ba
U nadi da će nešto promijeniti kada je u pitanju prihvatanja ženskog tijela, dvije žene su napravile Instagram račun posvećen isključivo slavi strija.

U manje od dvije sedmice, Love yout lines je na Instagramu prikupila više od 31.000 pratilaca, žena iz cijelog svijeta koje koriste hashtag #LoveYourLines.

#LoveYourLines je medijska kampanja posvećena pokazivanju ženske ljepote. Kampanji su se pridružile žene svih starosnih dobi, različitih kultura, dobi i iz različitih sredina, čak i mlade djevojke koje su kao tinejdžerke imale strije.

"Strije sam dobila sa 13 godina. Bit ću iskrena, ne sviđaju mi se. Ja nikada ne nosim bikinije, ali sam upoznala divne žene kojima to nije problem. Hvala vam na ovom Instagram računu", napisala je jedna žena, koja je postavila sliku svojih nogu prošaranih strijama.

Mnoge žene su dobile podršku da pokažu svoje tijelo i budu samouvjerenije. "Nisi sama! Ja imam 18 godina i imam previše strija već od 14 godine", odgovorila je Catarina Rasteiro.

"Volim bikinije, a ja ih uvijek nosim jer to je moje tijelo, moja priroda. Trebam li je skrivati? Nikada!", dodala je.

Svoje fotografije su poslale i majke koje su se porodile na carski rez. Također su pisale o svom tijelu, ožiljcima i strijama.