Moda i ljepota
4

Visoke potpetice i za vašu bebu

Sarajevo-x.com
"Drske potpetice" novi su dizajnerski hit osmišljen za bebe starosti do šest mjeseci, a opisuju ih kao "zabavne, glamurozne i razdragane".

Prve cipele sa visokim potpeticama za ženske bebe koštaju 20 funti (blizu 24 eura), a izgledaju isto kao one koje nose odrasle žene, stoji u članku koji donosi Telegraph.

Američki dizajneri cipela nazvanih "Heelarious" napravili su iz u roze i crnoj boji, a tu su i one sa leopardovim i zebrastim uzorkom.

U Velikoj Britaniji ekskluzivno pravo na prodaju ove obuće ima 36-godišnja Julia Taylor iz Bexleya, Kent. Gospođa Taylor ima 14-mjesečnu bebu Bethany, a cipelice je otkrila sasvim slučajno pretražujući internet.

Priznaje da su cipelice veoma "američke" ali i da mogu biti interesantne i britanskom tržištu, te je pokrenula web stranicu "Heels for Her" i priredila izložbenu prodaju Heelarious cipela s potpeticama u Londonu.

Otkriva da su reakcije znatiželjnih bile različite.

"Negativne komentare davale su mame koje smatraju da su cipele opasne. Većina njih promijeni mišljenje kad vidi da te potpetice nisu čvrste već mekane i savršeno udobne", priča ona.

"Postoje i ljudi koji kažu da visoke pete nisu za bebe, ali, na kraju krajeva, predviđene su da budu zanimljive i odličan dodatak slavljeničkoj haljini", ističe prodavačica i dodaje: "Neke mame buše uši svojim kćerkama, a to je bolno. Ove cipele nisu takve, one su mekane, ugodne i sigurne za bebu."