Moda i ljepota
38

Viralna fotografija pokazuje moć šminke: Pjega kao da nikad nije ni bilo

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Šminka može biti moćno oruđe transformacije koje ima potencijal da izgled osobe drastično izmijeni. Odličan primjer predstavlja viralna fotografija djevojke sa sunčevim pjegama koja ih je šminkom potpuno prekrila.

Kelsie Swygart je nedavno na svom Snapchat nalogu postavila fotografiju koja pokazuje koliko se njeno lice izmijeni kada se našminka. Fotografija je bila namijenjena njenim prijateljima ali je ubrzo postala popularna na društvenim mrežama.

Ova djevojka navodi kako su je u djetinjstvu često ismijavali zbog njenih pjega te je naučila koristiti šminku da ih sakrije. Međutim, iako se i sada ponekad našminka na takav način, Swygart kaže da se svojih pjega više ne stidi i da ih zapravo voli.

"Mora da je to nešto u vezi odrastanja što načini da te nije briga šta ljudi misle i vjerujem da sam tada počela da volim moje pjege", rekla je ona.

Voljela ih ili ne, Kelsie Swygart definitivno zna kako da pokrije svoje pjege, a njen preobražaj drugima služi kao upečatljiv podsjetnik na transformativnu snagu šminke.