Ljepotice zablistale na BFA
0

Victoria osvojila prestižno modno priznanje, David ponosan

Sarajevo-x.com
Victoria Beckham
Dodjela britanskih modnih nagrada (British Fashion Awards) u Londonu prošla je u znaku bivše pjevačice i modne dizajnerice Victorije Beckham, koja je nagrađena prestižnim priznanjem za dizajnerski brend.

I kako to obično biva sa Victorijom kojoj polazi za rukom da zasjeni svaki događaj na kojem se pojavi, tako se desilo i sinoć. U 37-godišnju dizajnericu sve oči su bile uprte već samim dolaskom na svečanu ceremoniju. Na sebi je imala dugu crnu haljinu otvorenih leđa u kojoj je pokazala da se i nakon rođenja četvrtog djeteta vrlo brzo vratila u formu.

Victoria je u London došla iz Los Angelesa sa bebom Harper dok je David sa svojim timom LA Galaxy u Jakarti. Vrlo brzo nakon što je čuo da je Victoria dobila prestižno priznanje, čestitao je supruzi putem svog Facebook profila.

"Ja i dječaci smo veoma ponosni na Victoriju. Naporno je radila i zaslužuje sve pohvale. Nevjerovatno je ovo što je postigla".

Victoria je također u veoma emotivnom govoru odala priznanje svom mužu. Zahvalivši se britanskoj modnoj industriji, prijateljima, roditeljima, djeci i suprugu kazala je:

"Bez njega ne bih imala hrabrosti da radim ovo što radim".

No, nije Victoria jedina koja je zadivila svojom pojavom. Jednaku pažnju u ekskluzivnom hotelu Savoy privukle se zanosne Kelly Brook, Abbey Coruch, Kate Moss i Kate Hudson, a među brojnim eminentnim gostima na dodjeli nagrada koje su poznate kao britanski modni Oscar bili su i Stella McCartney, Marc Jacobs, Colin Firth i mnogi drugi.

Nagradu za najboljeg britanskog dizajnera godine odnijela je Sarah Burton koja je dizajnirala vjenčanicu Kate Middleton, ali i haljinu njene sestre Pippe Middleton.

Britansko modno vijeće dizajneru Paulu Smithu je dodijelilo nagradu za posebna dostignuća u modi, dok je manekenki Alexi Chung dodijeljena nagrada za stil.

Britanska modna dizajnerica Stella McCartney osvojila je nagradu Red Carpet, dok je najboljim muškim dizajnerom proglašen Kim Jones.