Šopingoholičari spavali ispred radnji
0

FOTO+VIDEO / Versaceova kolekcija za H&M izazvala pravu pomamu kupaca

Sarajevo-x.com
Hiljade nestrpljivih šopingholičara prespavalo je ispred prodavnica švedskog brenda H&M širom svijeta kako bi se među prvima dokopali krpica prestižne talijanske modne marke Versace.

Mnogi kupci u Londonu čekali su u dugom redu više od 24 sata kako bi dobili narukvicu zahvaljujući kojoj su mogli birati odijevne predmete iz kolekcije koju je Versace kreirao za poznatu švedsku liniju odjeće i obuće.

Kada su se u devet sati otvorila vrata, uzbuđeni muškarci i žene svih dobi, pohrlili su u prodavnice u kojima je Versace kolekcija bila postavljena u posebnom odjeljku.

Brojnim kupcima u Londonu dobrodošlicu je poželjela i sama Donatella, koja je svojim prisustvom uveličala ovaj događaj.

I dok su prodavačice pokušavale animirati kupce koji su čekali svoj red, internet-stranica H&M-a se ''srušila'' jer nije mogla izdržati ogroman broj posjeta.

Posla je imalo i osiguranje prodavnice jer su pojedini kupci bili isuviše nestrpljivi pa su odjeću trgali sa polica i vješalica.

No, pojedini su se razočarali jer veliki dio najavljene muške kolekcije nije bio dostupan u prodaji. Mnogi kupci su i prije početka prodaje na internetu rezervisali ono što bi željeli kupiti, ali na njihovo razočarenje, to nisu mogli naći u prodavnicama. Kolekcija je odmah stavljena na prodaju na eBayu tako da su mnogi donijeli svoje laptope i kupovali online.

Nasljednica Versace imperije, Donatella Versace najavila je saradnju svoje kuće i švedskog giganta još u junu, međutim do realizacije je došlo tek sada.

Nova garderoba i obuća s potpisom Versacea jutros je bila dostupna u nekoliko stotina prodavnica širom svijeta, a prema prvim informacijama, ''planula'' je za svega pola sata.