Moda i ljepota
10

Versace seksipil u Parizu: Sve oči uperene u Jennifer Garner

Klix.ba
(Foto: AFP)
Modna kuća Versace predstavila je svoje glamurozne haljine na Sedmici mode u Parizu, a najviše pažnje javnosti bilo je usmjereno na glumicu Jennifer Garner čija je haljina inspirisala kreatore cijele kolekcije talijanskog brenda.

Donatella Versace je priznala da je američka glumica jednostavno zabljesnula u crnoj haljini sa blještavim detaljima na ovogodišnjoj dodjeli Oscara. Pozvala je da se kao njena muza nađe u prvom redu na haute couture reviji u Parizu.

Upravo element preklapanja i velike mašne ponavljali su se na modelima koji su prošetali pistom i to ne samo na odjeći, već i na cipelama.

Fantastična kolekcija Ateliera Versace pokazala je eksperimente sa dramatičnim elementima, a modeli su šetali mnogo sporije nego što se očekivalo kako bi evocirali spontanost.

Program nazvan "istraživanje forme kroz kolekciju" obuhvatao je svilene haljine otvorenog vrata, kreativne čvorove i namjernu nonšalantnost.

"Volim eleganciju, sofisticiranosti i dramatičnost današnjih žena", poručila je Donatella predstavljajući 34 kreacije sa naglašenim volumenom i seksipilom karakterističnim za ovaj brend.