Moda i ljepota
306

Velika greška voditelja: Pogrešna djevojka krunisana za Miss Universe

Klix.ba
Pia Alonzo Wurtzbach (Foto: EPA)
Kolumbijka Ariadna Gutierrez bila je nemalo razočarana kada je voditelj izbora za Miss Universe, koji je održan u Las Vegasu, saopćio kako joj je greškom predao pobjedničku krunu. Prava Miss Universe 2015. je Filipinka Pia Alonzo Wurtzbach.

"Poštovane učesnice, publiko i gledatelji pored malih ekrana, izgleda da sam napravio veliku grešku i moram se izviniti", rekao je voditelj Steve Harvey, objasnivši kako je zamijenio imena pobjednice i prve pratilje.

Filipinka Wurtzbach je u šoku prekrila usta, te nekoliko trenutaka nije bila svjesna šta se dešava. Nakon toga izašla je na glavnu binu kako bi preuzela krunu od Gutierrezove koja je, kako prenosi CNN, jedva zadržavala suze.

Vidno osramoćeni voditelj Harvey sve je posmatrao sa strane.

Organizatori izbora također su uputili zvanično izvinjenje Kolumbijki i Filipinki, uz riječi da u živim televizijskim prenosima uvijek postoji mogućnost grešaka. I sam Harvey je uputio izvinjenje putem Twittera.

"Osjećam se grozno i ovim putem se još jednom izvinjavam damama", napisao je Harvey na svom Twitter nalogu.

Inače, Harvey je poznato televizijsko lice u SAD-u, gdje je bio voditelj nekoliko popularnih emisija, a kako ističe CNN, Amerikanac nije imao mnogo iskustva kada je riječ o prenosima uživo.

Mnoge javne ličnosti stale su u njegovu odbranu, kao što je bivši košarkaš Magic Johnson koji je na svom Twitter profilu napisao kako svi pravimo greške u životima i karijerama.