Moda i ljepota
0

Vaše idealne boje - kosa

Sarajevo-x.com
Vjerovatno ste se bar jednom razočarali probajući na sebi neku kombinaciju šminke koja je odlično pristajala vašoj prijateljici, a na vaš užas, od vas je načinila Frankenštajnovu sestru. Šalu na stranu, ali istina je da sve boje ne pristaju svima. Nažalost.

Plava Plavušama u principu više odgovaraju blage boje – smeđa, lila, boja cigle, a smokey nijanse sjena će uvijek biti pun pogodak. Ako imate jaku ličnost i hrabrost da nosite jake boje ruža – samo naprijed. A ako ste platinasta plavuša – molim vas da nosite jarko crveni karmin.

Crvena Crvenokose žene se obično osjećaju ugodnije sa šminkom u toplim bojama. Što nije čudno – jer im one najbolje i pristaju. Ovo nije tako ograničavajuće kako zvuči – postoji široka paleta toplih boja. Bež, narandžasta, boja breskve, terakota i brončana – su samo neke od njih. A ako imate petlje da se ne uklapate u očekivano – pink i crveno će izgledati veličanstveno na vama.

Smeđa Ova boja kosa će voljeti svaku boju makeupa koju odaberete. Dok je vaša šminka odgovarajuća u odnosu na boju vašeg tena – bit ćete uvijek ispravno našminkani.

Tamno smeđa / Crna Žene sa tamnom kosom izgledaju absolutno prekrasno u jakim bojama. Smokey eyes i crvene usne je kombinacija koju si rijetko koja žena može priuštiti – vi ste jedna od njih. Imajte samo na umu da se dnevna šminka razlikuje od noćne.

Siva / Sijeda Sijeda kosa neće biti prepreka ni za jednu drugu boju te možete nositi skoro sve. Skoro, jer ipak se pokušajte oduprijeti iskušenju da nosite rozu i lila. Kontrast sijede kose i crvenog ruža izgleda odlično, odmahnite rukom na komentare da to ne priliči vašim godinama.

Tekst: Vesna Vujović