Moda i ljepota
17

Uzor im David Beckham: Englezi plaćaju hiljade eura za savršene bradavice

Klix.ba
Britanski muškarci plaćaju hiljade eura u potrazi za savršenim bradavicama. Plastični hirurzi prave manje, ravnije bradavice muškim pacijentima.

Neki muškarci se podvrgnu ovoj operaciji nakon što su izgubili veliki broj kilograma i bradavice su im se razvukle zbog viška kože, dok drugi žele smanjiti svoje bradavice iz estetskih razloga.

Za ovu operaciju plaćaju 2.600 eura za ovu operaciju, te se oporavljaju četiri dana.

Jeyaram Srinivasan iz Royal Preston bolnice pitao je 62 volontera da prouče fotografije 100 muškaraca bez majica kako bi izabrali najpoželjnije bradavice. Neki od modela su bili radnici bolnice, a drugi su bili sportisti. Oba spola glasala su za simetrične bradavice koje su male, ravne i malo tamnije od boje kože.

Idealna bradavica također mora biti okrugla ili u obliku badema kakve ima David Beckham koji je uzor mnogim muškarcima koji se odluče na operaciju.

Zdravstvene institucije u Velikoj Britaniji obave 40 ovakvih operacija godišnje.

"Godinama su plastične operacije bile vezane isključivo za žene i muškarci na to nisu ni pomišljali. Mislili su da je to za slabiće. No, to se sada promijenilo i muškarci žele poboljšati nešto na sebi ako mogu priuštiti", rekao je dr. Srinivasan.

Operacija traje 45 minuta, a oni koji se plaše ići pod nož, uvijek mogu koristiti šminku kako bi svoje bradavice vizuelno učinili manjim.