Moda i ljepota
0

Uz kreacije Sarajevotekstila i Lidije Kolovrat završen 26. Nivea BH Fashion Week

Sarajevo-x.com
U organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i brenda Nivea svečano je zatvoren 26. Nivea BH Fashion Week Sarajevo. Na posljednjoj večeri sarajevske sedmice mode predstavili su se Sarajevotekstil d.d. i specijalna gošća Lidija Kolovrat.

Sarajevotekstil ima dugogodišnju saradnju sa vodećim evropskim modnim kućama kao što su Mura, Beltinka Lisca i Micollo, a naročito sa italijanskim modnim kućama Bellet i Benetton putem kojih se predstavlja evropska moda na bh. tržištu.

Direktor preduzeća Sarajevotekstila, mr. Salčin Nusret, uspješno vodi kompaniju već 20 godina i dobitnik je priznanja za najuspješnijeg menadžera u 2005. godini.

Na Nivea BH Fashion Week Sarajevo, Sarajevotekstil je nastupio sa brendovima Noble, Mura, Beltinka, Lisca i Micollo Mostar.

VIP gošća Nivea BH Fashion Weeka bila je Lidija Kolovrat, Bosanka rođena 1962. godine, koja je u početku studirala režiju, prije nego što se prebacila na Institut za tekstilni i modni dizajn u Zagrebu.

Došla je u Portugal 1990. godine i od tada je značajno zastupljena u svijetu mode i umjetnosti. Ima prodavnicu pod nazivom "Peter and the Wolf". Učestvovala je na mnogim izložbama i bila je uključena u plesnu i pozorišnu scenu, gdje je kreirala kostime. Kolovrat ima zavidnu biografiju.