Kako poboljšati fizički izgled?
0

Uvijek oko sebe imajte neprivlačne prijateljice

Sarajevo-x.com
Kate Moss i Beth Ditto (desno) s prijateljicom
Kate Moss i Beth Ditto (desno) s prijateljicom
Zaboravite na tešku šminku i sređivanje koje će trajati nekoliko sati, jer tajna zavođenja je jednostavna - stanite pored svoje manje privlačne prijateljice.

Istraživanja pokazuju da naše prosudbe drugih ljudi variraju u zavisnosti od osobe koja nam pravi društvo. A ako je društvo manje privlačno, ili čak ružno, vi izgledate sve privlačniji, piše Daily Mail.

"Kad stojite pored nekoga istog spola dobijate efekt kontrasta. Ako je vaš prijatelj neprivlačan, to vas čini relativno više privlačnim", kaže Anthony Little sa Stirling univerziteta.

S druge strane, iznimno lijepi prijatelji mogu vas predstaviti u lošem svjetlu i zbog toga ne trebate s njima izlaziti, ako želite biti primjećeni po svojoj ljepoti i seksipilu.

Ovo se, recimo, može provjeriti na Lily Allen i Beth Ditto, koje su često fotografirane uz jednu od najljepših žena na svijetu, Kate moss.

Ostali savjeti kako možemo biti privlačni je, slično kao što to čini pokretač Playboya Hugh Hefner - okružiti se pripadnicima suprotnog spola.

"Kad biste samo gledali fizički izgled Hugha Hefnera, možda ne biste bili baš toliko impresionirani njime. Ali čim ga vidite u društvu lijepih djevojaka, uzet ćete u obzir i da je multimilioner, šarmantan ili pametan. On na taj način postaje atraktivniji nego što jeste", kaže psiholog dr. Little.