Ima samo 17 godina
0

Upoznajte novu Miss Amerike Teresu Scanlan

Sarajevo-x.com
Teresa Scanlan (Foto: Reuters)
Iako ima samo 17-godina Teresa Scanlan je dovoljno lijepa i pametna da osim krune Miss Nebraske ponese i krunu Miss Amerike.

U Las Vegasu je sinoć mlada Scanlan, koja je porijeklom iz Hrvatske, izabrana za Miss Amerike i tako postala najmlađa djevojka u historiji Amerike koja je ponijela tu krunu još od 1921. godine kada je pobjedu odnijela 15-godišnja Margaret Gorman.

Teresi Scanlan ispunio se san. Postala je najljepša žena, a titula će joj mnogo značiti i u budućnosti.

Osim krune, dobila je i stipendiju u iznosu od 50.000 dolara. To će joj pomoći da ispuni još jedan svoj san, odnosno da završi pravni fakultet i postane advokat ili čak sutkinja.

Srca članova žirija, ali i publike, najljepša Amerikanka osvojila je sviranjem klavira, elegantnim hodom po pisti u bijeloj haljini, a zatim crnom bikiniju. Također, žiri je oduševila svojim znanjem, te izjavom da je "nacionalna sigurnost ispred prava ljudi na informaciju".

Naime, Scanlan je na pitanje o WikiLeaksu odgovorila.

"Znate, kada dođe do takve situacije, koja je zapravo bazirana na špijunaži, i kada se dovede u pitanje sigurnost nacije, moramo se najprije fokusirati upravo na tu sigurnost ljudi, a ne na njihovo pravo da znaju i budu informisani", kazala je 17-godišnjakinja.

Teresa Scanlan na takmičenju ljepote pobijedila je 52 konkurentkinje, objavio je AP.