Najljepša je Alyssa Campanella
0

FOTO / Upoznajte novu Miss Amerike i njene pratilje

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Miss Kalifornije Alyssa Campanella je u nedjelju navečer ponijela krunu Miss Sjedinjenih Američkih Država pobjedivši tako preostalih 50 djevojaka na takmičenju održanom u Las Vegasu.

Campanella živi u Los Angelesu, a ove godine će predstavljati SAD na takmičenju za Miss svijeta u septembru u Brazilu.

Alyssa Campanella (21) je odgovarala na pitanja žirija, a jedno od njih je bilo i pitanje legalizacije marihuane.

"Ja razumijem zašto se to pitanje postavlja, pogotovo sada kada je ekonomija u krizi, ali ja također razumijem i to da je medicinska marihuana vrlo važna onima kojima je potrebna. Nisam baš sigurna da li bi se marihuana trebala legalizirati, da li bi to stvarno pomoglo u borbi protiv zloupotrebe droga. Možda sam ipak malo protiv toga", rekla je Alyssa Campanella, nova Miss Amerike, prenose američki mediji.

Ashley Durham, Miss Tennesseeija je izabrana za prvu pratilju, dok su misice iz Alabame i Texasa na trećem i četvrtom mjestu.

Izbor za Miss Amerike i misice u SAD-u proteklih godina je pratilo niz skandala i nesretnih trenutaka u njihovim životima. Blair Griffith, prošlogodišnja Miss Colorada za Miss Amerike je samo nekoliko mjeseci nakon izbora priznala da su ona i njena majka bankrotirale, te da su beskućnice. Neke od djevojaka koje su ponijele laskavu titulu su diskvalifikovane proteklih godina zbog njihovog neprimjerenog ponašanja i života nakon izbora.