Dalila Murtić za Klix.ba
16

Upoznajte ljepoticu koja će BiH predstavljati na Jamajci

Piše: N. J.
Sedamnaestogodišnja Zeničanka Dalila Murtić je prije nekoliko dana proglašena za Miss BiH Global International te će u septembru predstavljati našu zemlju na međunarodnom takmičenju ljepote na Jamajci.

Dalila trenutno živi u Sarajevu, gdje pohađa 4. razred Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn. Manekenstvom se bavi od 12. godine i to joj je ujedno i hobi, ali i zanimanje kojim se želi profesionalno baviti i u budućnosti. Iako je dosta mlada, veoma je odgovorna i ambiciozna.

"Miss BiH Global International bih vam predstavila i kao titulu ljepote i kao titulu znanja, ali i odgovornosti i snalažljivosti. Bit ovog takmičenja je humanitarni rad, a ja ću dati sve od sebe da budem što uspješnija i da što više doprinesem radu organizacije za nezbrinutu djecu na Jamajci“, kaže Dalila za Klix.ba.

Na Jamajku putuje 16. septembra, a izbor za Miss Global International se odrzava šest dana kasnije. "Veoma se radujem tome i čast mi je predstavljati svoju zemlju na tako velikom takmičenju. Nadam se da ću u tome biti što uspješnija i da ću ostvariti što bolji rezultat“, ističe naša sagovornica.

Ona je dodala kako su njeni planovi jednim dijelom vezani i ovisni o rezultatu koji će ostvariti na Jamajci. Međutim, prioriteti su definisani. "Prvenstveno želim završiti srednju školu, upisati fakultet i, naravno, baviti se manekenstvom profesionalno u budućnosti“, zaključila je Dalila.