Moda i ljepota
0

Uhapšen francuski ''Spiderman''

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Alain Robert, francuski planinar koji sebe zove ''Spiderman'', spriječen je u posljednjem pokušaju da se popne na jednu od najviših građevina svijeta.

Robert je uhapšen kada je došao do šezdesetog sprata građevine ''Petronas Twin Towers'' u Kuala Lumpuru. Pripadnici policije su mu naredili da uđe kroz jedan od otvorenih prozora, a potom su ga i priveli.

Policija je izjavila da će tužiti Roberta zbog penjanja bez dozvole te ukoliko se ustvrdi da je kriv, očekuje ga novčana kazna od 600 dolara ili čak i zatvorski pritvor do jedne godine zatvora.

Ovo je drugi put da se francuski ''Spiderman'' pokušava popeti na tornjeve pošto mu prvi pokušaj od prije deset godina nije uspio.

Alain Robert se penje bez opreme ili konopca. Do sada je imao nekoliko ozbiljnih padova koji su rezultirali brojnim lomovima i operacijama.

Predsjednik francuskog senata, Christian Poncelet, povodom ovog slučaja izjavio je da uvijek postoje ljudi koji se žele istaći. ''Samo je to mogao uraditi na nekom drugom mjestu'', dodao je Poncelet.

U svojoj karijeri Robert se popeo na 70 građevina uključujući i Ajfelov toranj.