Moda i ljepota
7

Udružene: Velika decembarska zabava pletenja

Klix.ba
Udružene i ove godine organiziraju tradicionalnu veliku decembarsku zabavu pletenja koja će biti održana 2. decembra u atriju hotela Evropa.

Udruženje koje okuplja na stotine pletilja iz Bosne i Hercegovine, ove je godine ostvarilo rekordnu proizvodnju koja broji nekoliko desetina hiljada komada odjevnih predmeta koje su članice Udruženih izradile za međunarodne klijente čiji se broj konstantno povećava.

Velika decembarska zabava pletenja počinje u 12 sati kada će biti organizirano druženje sa pletiljama i zajedničko pletenje, a u 18 sati planirano je predstavljanje nove kolekcije Udruženih za zimu 2016/2017. nakon čega će biti upriličen i koktel.

Udružene će 2. decembra od 12 sati u atriju hotela Evropa organizirati i prodajnu izložbu na kojoj će se odjevnih predmeti i kućni asesoar koje su izradile Udružene moći kupiti po 30-50% nižim cijenama. Riječ je o predmetima izrađenim od prirodnih materijala - vune, alpake, kašmira, pamuka, koji se prodaju u ekskluzivnim prodavnicama širom svijeta, od Hrvatske do Koreje, Kine i Japana.

Udružene vas pozivaju na veliku zabavu pletenja kojom obilježavaju kraj uspješne poslovne godine koju zaključuju značajnim uspjesima na međunarodnom tržištu te povećanjem broja aktivnih pletilja u proizvodnji na 200 žena kojima rad u udruženju omogućavaju redovan prihod za rad koji obavljaju u svojim domovima, čime Udružene promoviraju ekonomsko osnaživanje žena Bosne i Hercegovine, ali i njeguju bh. rukotvorine izrađene na tradicionalni način a u skladu sa zahtjevima modernog tržišta 21. stoljeća.