Moda i ljepota
0

Učinite kratku kosu zavodljivom

Sarajevo-x.com
Kratka kosa može biti iznenađujuće seksi i zavodljiva samo ukoliko joj posvetite malo pažnje. Stilistica iz New Yorka, Kim Lepine smatra da je nekada dovoljno samo nekoliko poteza kako biste od svoje kratke kose napravili zanosnu i elegantnu frizuru.

"Ako vam je kosa kovrdžava, onda se poigrajte sa pojedinim kovrdžama na vašoj glavi. Dovoljno je samo malo gela za kosu kako biste akcentuirali određene pramenove i postavili ih na svoje mjesto. Vaša kratka kosa dobit će posve novi oblik“, objasnila je Lepine u razgovoru za AP.

Kratka kosa ne mora biti dosadna ukoliko je obojite nekom jačom i neobičnom bojom koja pristaje vašem tipu i vašem tenu. Savršeni detalji koji će kratku frizuru učiniti dodatno zanimljivom su rajfovi, šnale i trake, sve naravno ukoliko pristaju uz vaš stil i ukoliko vam se dopadaju.

"Pokušajte sa kratkim šiškama koje ćete gelom ili nekom drugom kremom poslagati na svome čelu. Smatram da to izgleda ženstveno i zaista je seksi“, naglasila je Kim.

Savršen savjet za sve dame sa kratkom kosom koje svojoj frizuri žele dodati eleganciju i nešto što će je u svakoj prilici učiniti primijećenom jesu pramenovi. Svjetliji pramenovi od boje vaše kose savršen su izbor ukoliko želite osvježiti svoj izgled.