Moda i ljepota
0

U centru Skenderija otvoren sajam "Medicop '06."

FENA
U Centru Skenderija danas je otvoren «Medicop '06.», 9. međunarodni sajam medicine i medicinske opreme na kome učestvuje više od sto firmi iz zemlje i inostranstva koje uz medicinsku opremu predstavljaju svoje usluge i proizvode iz oblasti laboratorijske tehnike, farmacije, optike i zubarstva.

Medicina je jedna od najdinamičnijih grana današnjice i razvija se sve brže, naročito uz support tehničkog i tehnološkog razvoja -istakao je generalni direktor Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo prof. dr. Faris Gavrankapetanović prilikom otvaranja sajma.

Ovakve manifestacije, kako je dodao, pomažu da se održi korak s najsavremenijim dostignućima u medicini i otvaraju nove perspektive našim zdravstvenim ustanovama, privatnim zdravstvenim radnicima, ali i građanima.

Firme se predstavljaju direktno ili posredstvom svojih zastupnika, a osim izlagača iz BiH na sajmu učestvuju kompanije iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Turske, Italije, Velike Britanije, SAD-a, Španije, Francuske, Holandije, Švicarske, te još nekoliko dražava.

U okviru sajma, čiji je organizator Centar Skenderija i koja se održava na 2.000 kvadratnih metara, bit će održano i stručno predavanje o temi “Kako izraditi estetski dugotrajan kompozitni ispun”.

Svakodnevno će biti održavane i prezentacije "kardiomobila", odnosno "traumatobila", te će biti prikazivan dokumentarni film Zavoda za hitnu i medicinsku pomoć Kantona Sarajevo "Borba za zlatne minute života".

Uporedo sa sajmom Medicop održava se i 9. sajam “Info 06.”, na kome učestvuje grupa bh. izlagača iz oblasti telekomunikacija, kablovskih operatera i inžinjeringa sigurnosnih sistema.

Za posjetioce sajam će biti otvoren od 10.00 do 17.00 sati, a cijena ulaznice je dvije KM, dok će za kolektivne posjete đaka i studenata ulaz biti besplatan.