Moda i ljepota
0

U akciji Udruženja oboljelih od cerebralne paralize registrirano oko 1.500 telefonskih poziva

FENA
U akciji koju je od sredine novembra prošle do 15. januara ove godine organiziralo Udruženja oboljelih od cerebralne paralize Kantona Sarajevo, u suradnji s firmom BH Telekom, zabilježeno je oko 1.500 poziva građana koji su na taj način doprinijeli prikupljanju novca za odlazak članova Udruženja na rehabilitaciju i rekreaciju u rehabilitacioni centar u Elerjiu u Sloveniji.

Iz Udruženja ističu da su očekivali i bolji odziv građana, te zahvaljuju svim građanima koji su se uključili u tu akciju i pozivom na određeni broj telefona donirali 1 KM.

Predsjednik Udruženja Nevenko Novotni je za FENU pojasnio da je rehabilitacija u Sloveniji izuzetno korisna za oboljele od cerebralne dječije paralize. Tako je proteklih pet godina oko 40 članova Udruženja besplatno boravilo u rehabilitacionom centru u Elerjiu. Međutim, Udruženje je iz Slovenije obaviješteno da bi trebalo da participiraju u troškovima rehabilitacije. Stoga je i pokrenuta pomenuta humanitarna akcija za prikupljanje novca potrebnog za te svrhe.

Novotni navodi da se odlazak članova Udruženja na rehabilitaciju u Sloveniju realizira u okviru dugogodišnje suradnje sa Savezom društava za cerebralnu paralizu Slovenije, a za ovu godinu je planiran odlazak šest do osam članova sarajevskog Udruženja.