Sarajevska Sedmica mode
0

Tradicija, kvalitet i kreativnost na 27. Nivea BH Fashion Weeku

Sarajevo-x.com
Sarajevski Dom oružanih snaga od 10. do 13. novembra bio je poprište jednog od najznačajnijih modnih događaja u zemlji, 27. Nivea BH Fashion Weeka.

Vodeća bh. Sedmica mode u organizaciji Udruženja manekena i modnih dizajnera BiH i izvršnoj produkciji modne agencije ABC Models Sarajevo je u svom 27. izdanju okupila afirmirane i neafirmirane modne dizajnere iz naše zemlje, ali i iz regije.

Unatoč teškoj privrednoj i ekonomskoj situaciji, kako u BiH tako i u svijetu, ovosezonski učesnici dokazali su prije svega svoju upornost i nastojanje da opstane kontinuirano modno stvaralaštvo grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Svoje kolekcije predstavili su afirmisani dizajneri i brandovi kao što su Haad, Dragica Gudeljević, Etno radionica Breza&Larija Tatar, Nerzz, Carmen Line, Istok Bratić, Blanka Zgonjanin, Samra Menzilović, Svjetlana Vuković Ceca i drugi.

Stela Zubak Jovanović izjavila je kako je jedan od glavnih zadataka organizatora i producentskog tima svake godine dati priliku i neafirmiranim novim, mladim dizajnerima, naglašavajući da nove generacije trebaju održati tradiciju, kvalitetu i kreativnost.

Tako su se svojim autorskim revijama predstavili mladi dizajneri Edina Sipić, Jasmina Mujanović, Mejrima Mujkanović u ime Tehničkog fakulteta Bihać, zatim Bojana Stanković, Barbara Kos i Dijana Stanković u ime Tehnološkog fakulteta Banja Luka te mlade nade MOD ART iz Beograda Emina Čorić, Majda Rujević, Bojana Obradović i Milica Opančić.

Za odličnu pripremu manekena 27. Nivea BH Fashion Weeka Sarajevo zaslužan je frizersko-kozmetički centar Touch, a oficijelni brend za modne dodatke je Accessorise.