Moda i ljepota
39

Tess Holiday je najkrupnija plus size manekenka koja radi za poznatu modnu agenciju

Klix.ba
(Foto: Instagram)
Plus size model Tess Holliday porijeklom iz Mississippija je nakon godina pokušavanja konačno potpisala ugovor za poznatu modnu kuću i oficijelno je najkrupnija plus size manekenka na svijetu koja je postigla ovakvo nešto.

"Mislim da smo mi jedina modna agencija na svijetu koja ima manekenku njene veličine", kazala je Anna Shillinglaw, direktorica agencije MiLk Model Management, koja je Holliday odlučila angažirati nakon što su je vidjeli na Instagramu.

Kao tinejdžerica, Holiday je pokušala aplicirati na nekoliko modnih kastinga, no svaki su je put odbili, kazavši joj kako je preniska i predebela da bi se bavila manekenstvom.

Danas se, kako kaže, njen san ostvario, no ističe kako ljudi znaju biti itekako okrutni u svojim komentarima na njen izgled.

"Svi zaslužuju sreću, no iz nekog razloga svojim izgledom i veličinom smetam drugim ljudima. To je veoma čudno. Jasno mi je da ne mogu svi to shvatiti, ali zapravo je vrlo jednostavno. Treba voljeti svoje tijelo kakvo god da je i raditi na ostvarenju svojih snova", kaže Holliday.

Ova 29-godišnjakinja je na društvenim mrežama pokrenula #EffYourBeautyStandards hashtag kako bi i druge žene ohrabrila da vole svoje tijelo, bez obzira na veličinu i oblik.

"Smeta li vam moje debelo tijelo? To je tijelo koje mi donosi novac, meni i mom partneru zadovoljstvo, a za neke od vas je najgori scenarij na koji možete pomisliti. Ja ne idem nigdje. Okružite se pozitivnim ljudima koji vam pružaju podršku, to je veoma bitno za vaš osjećaj sreće i zadovoljstva u životu. Nikad se ne poredite s drugima i slavite ono što vaš čini jedinstvenima - sebe", poručuje ova manekenka.