Moda i ljepota
0

Teletabisi šire homoseksualnost među dječjom populacijom?!

Sarajevo-x.com
Viša poljska zvaničnica je naredila psiholozima da istraže da li popularna TV serija BBC-a "Teletabisi" promovira homoseksualni životni stil.

Glasnogovornica dječjih prava u Poljskoj, Ewa Sowinska je izdvojila Tinky Winkyja, ljubičastog Teletabisa sa trokutastom antenom na glavi. "Primijetila sam da nosi žensku torbu", izjavila je Ewa Sowinska za jedan poljski magazin. "U početku nisam shvatila da se radi o dječaku", dodala je ona.

Zvaničnici Evropske unije su već kritizirali politiku poljske vlade prema homoseksualcima, piše BBC. Poljske vlasti su nedavno inicirale seriju poteza da bi spriječile promoviranje homoseksualnosti među poljskom djecom.

Ewa Sowinska želi da psiholozi naprave prijedlog vezan za prikazivanje ove dječje emisije na javnoj televiziji.

Mnogo ljudi u Poljskoj je pozitivno prihvatilo psihološku evaluaciju Tinky Winkyja. Jedna poljska radio stanica je čak pitala svoje slušatelje da navedu najsumnjiviju dječju emisiju u pogledu homoseksualnosti. Neki od slušatelja su se javili da istaknu kako animirani karakter medvjedića Winnieja Pooha ima samo muške prijatelje.

Sowinska je izjavila kako ona sama ne vjeruje kako su Teletabisi prijetnja poljskoj djeci. Ipak, procjena je u toku i njena organizacija može predložiti da ova emisija bude zabranjena za prikazivanje na javnoj TV, piše BBC.

Poljska je nedavno kritizirana, nakon što je ministar obrazovanja objavio planove otpuštanja učitelja koji promoviraju homoseksualnost. Prošlog mjeseca, Evropska unija je u svojoj rezoluciji izdvojila i osudila Poljsku zbog raširene homofobije.