Moda i ljepota
11

"Svadbena magija" u Novom Sadu: Defile dama u vjenčanicama

Anadolija
Defile dama u vjenčanicama, izložba svadbenih torti, bidermajera, svadbenih frizura i odijela, uz svadbarsku muziku obilježili su prvi dan dvodnevne manifestacije "Svadbena magija" koja je danas otvorena u novosadskom Sportskom i poslovnom centru Vojvodina.

Svečanosti nedostajali su samo matičari, jer su na jednom mjestu zainteresovani parovi koji imaju namjeru da u skoroj budućnosti stanu na "ludi kamen" ili bar da razmotre tu opciju imali priliku da vide ponudu svih neophodnih stavki koje prate čin vjenčanja, uključujući tu i fotografe koji treba da ovekovječe značajan trenutak u životu jednog para, ali i orkestara koji treba svadbu da učine nezaboravnom.

"Ovaj sajam organizujemo treću godinu zaredom u namjeri da zainteresovanim parovima omogućimo da na jednom mjestu pronađu sve ono što je neophodno za vjenčanje, da ne gube vrijeme. Tu su kreatori i prodavci vjenčanica i vjenčanih odijela, cvjećare, dekorateri, poslastičari, frizeri, manikiri, šminkeri... a oba dana bit će organizovane i modne revije vjenčanica. Večeras je bila modna revija svečane odjeće, a sutra će se održati modna revija svečanih haljina Snežane Koručev. Ovo nije samo sajam namijenjen onima koji organizuju vjenčanje, već bilo koju proslavu", kaže Katarina Rašković organizator manifestacije i predsjednica udruženja "Zajednički život".

Tijana Cvetković je vlasnica salona vjenčanica "Dar" iz Beograda i od prvog sajma redovno dolazi u Novi Sad.

"Potražnja je zadovoljavajuća, ali vjenčanice se uglavnom iznajmljuju. Cijena iznajmnjivanja je od 300 do 700 eura, zavisno od modela vjenčanice i da li je već nošena ili nije. Ne postoje pravila, djevojke vole različite stilove, uglavnom traže bijelu ili bež boju", kaže Cvetkovićeva.

Milan Latinović je došao na sajam sa svojom dugogodišnjom djevojkom Jelenom da bi izabrali venčanicu za predstojeću svadbu.

"Ona trenutno proba, ja se ne miješam, ponekad me pita za mišljenje. Cijene su pristupačne ako ćete vjenčanicu iznajmiti. Nisam ni znao da postoje ovakvi sajmovi, ali dobro nam je došao", rekao je Latinović.

Katarina Rašković navodi da je veoma zadovoljna posjetom prvog dana, ali i reakcijom posjetilaca jer u Novom Sadu, kako kaže, do pojave ovog sajma nije bilo manifestacija posvećenog vjenčanjima.