Moda i ljepota
0

Sutra počinje trodnevni Zenica Fashion Weekend

FENA
Modna agencija Fashion iz Zenice domaćin je 7. Zenica Fashion Weekenda od 28. do 30. maja u novosagrađenom hotelu Zenica.

Ovogodišnja manifestacija organizuje se pod simboličnim nazivom "Fashion Mission 007 - WELCOME" i osim bh. modnih dizajnerica i modnih kuća, svojim kreacijama na Zenica Fashion Weekend predstavit će se gosti iz Hrvatske, Turske, Slovenije, Srbije i Španije.

"Već tri godine okupljamo najznačajnije modne dizajnere i modne kuće iz BiH i regiona, radi promocije mode kao značajnog razvojnog segmenta za BiH. Želja nam je da Zenički vikend mode bude mjesto susreta poslovnih ljudi i svih oblasti mode i ljepote, kao i ostalih privrednih i društvenih segmenata. Želimo da BiH i regionu predstavimo i ponudimo najatraktivnije kolekcije koje se mogu naći na tržištu BiH i regiona", izjavila je danas na pres-konferenciji Selma Hasanica, direktorica Modne agencije Fashion.

Svojom revijom Zenica Fashion Weekend otvorit će pobjednica Zagreb Fashion Weeka, modna dizajnerica Ines Zrnc Gregorina iz Zagreba.

Tokom tri dana manifestacije predstavit će se modne dizajnerice iz BiH: Edina Kurić, Belma Tvico-Stambol, Edina Osmančević, Nizara Mehmedović, Amira Efendira, Svjetlana Vuković Ceca, te specijalna gošća iz Srbije, bivša Miss Balkana i modna dizajnerica Vera Radanović.

Prvi put u BiH, organizatori su u jednoj večeri uspjeli okupiti i pet bh. muških modnih dizajnera: Admir Karišik, Huso Čobić, Davor Sladaković, Istok Bratić i Adnan Hajrulahović HAAD, čije će kreacije i zatvoriti 7. Zenica Fashion Weekend.