Za žene
0

Šta vaša torba govori o vama?

Sarajevo-x.com
Nezaobilazni modni dodatak ali i svakodnevna potreba, ženska torba, danas se može kupiti po različitim cijenama, od par eura do par hiljada eura, a veličine, uzorci, boje i namjene istih su raznovrsne. Urednici modnih magazina i lifestyle stručnjaci tvrde da se prema izboru torbe, mogu otkriti i neke ženske osobine, piše Sherrie Mathieson, autorica knjige 'Steal This Style: Moms and Daughters Swap Wardrobe Secrets'.

Velika torba, u nju možete staviti mnogo potrebnih (i nepotrebnih) stvari, ali i možete izledati neorganizirano ili besciljno. Iako su velike torbe moderne, ne pretjerujte s veličinom jer ćete inače davati dojam da ne znate šta bi sa sobom

Sportska torba odaje praktičnu osobu, a torbe koje se nose oko struka posljednjih su godina hit i u linijama poznatih svjetskih brandova kao što su Gucci ili Christian Dior. Ono na šta treba pripaziti jeste da ovakva torba savršeno pristaje oko struka i da nije natrpana nepotrebnim stvarima.

Torba živih boja i uzoraka, torba koja 'vrišti' životinjskim uzrocima, jarkim bojama i umjetnim dragim kamenjem odaje smjelost ali ponekad može zračiti i neukusom tako da mrvica opreza kod odabira ovakvih torbica nije naodmet.

Ručna torbica, elegantna i sofisticirana odaje ženu sa samopouzdanjem, onu u koju se možete pouzdati. U večernjim prilikama s ovakvom torbicom ne možete pogriješiti, no za dnevne varijante će vam ipak trebati veća torba

Platnena torba s natpisom ili slikom, najčešće izrađene od pamuka ili lana, ove trobe nisu samo jeftine i praktične nego imaju i stav. Djevojke i žene koje uvijek biraju ovakve torbe socijalno su osviještene i nerijetko se bore za ljudska prava i slobode.

Markirana torba, iako su takve torbe dizajnirali najbolji u svijetu mode, te su napravljene od najfinijih materijala, ne mora značiti da pristaju uvijek i svugdje. Markirana torba odiše glamurom i stavom 'da, ja imam novca da nosim najbolje stvari na svijetu' što ponekad djeluje odbojno.

Retro torba, ako se sjetimo lakiranih torbi iz 80-ih koje su kao po pravilu uvijek bile jarkih boja i nametljivih uzoraka, brzo ćemo odustati od svog retro 'looka'. Mada su 80-e opet u modi, neke stvari treba ostaviti prošlosti. U odabiru retro torbe morate biti oprezni.