Poruka u bojama
3

Šta muškarci misle o bojama karmina za usne

Sarajevo-x.com
Žene vole karmine za usne i postoji istraživanje po kojem tokom svog života žene pojedu bar dva kilograma karmina, ali kakvu poruku boja karmina šalje muškarcima otkriva urednik magazina Men’s Health Matt Bean.

Crvena

Ta boja usana poziva na poglede i privlači pažnju. Žene koje stave crveni ruž za usne znaju da će privući pažnju gdje god se pojave, a to je pomalo drsko, odvažno i sexy. Međutim, ukoliko muškarac vidi ženu sa crvenim ružem nikad ne pomisli da je poljubi, jer ne želi izgledati kao klovn.

Izražajno roze

Ova nijansa nema tradicionalni romantični izgled kao crvena, ali više djeluje kao avanturistički i lepršav izbor. Roze karmin poručuje da se ne bojite eksperimentisati.

Tamnoljubičasta ili smeđa

Žena koja nosi ovakve boje mora biti svjesna da će dobiti malo drugačije poglede, ali većina će biti pogledi divljenja. Uglavnom će muškarci pomisliti da postoji nešto tajanstveno i drugačije kod žene koja izabere ovu nijansu.

Neutralni

Muškarcima nijansa ruža boje kože uglavnom nije privlačna, kao ni sjaj za usne, jer čini da vaše usne izgledaju kao glazirane krofne. Neutralna boja usana koje po prirodi imaju boju, uopšte se ne sviđa momcima.

Svjetlonarandžasta

Žena koja nosi narandžasti ruž doima se zabavnom i veselom te ženom koju nije strah da isproba nešto što nije klasično.

Metalik boje

Starijim ženama metalik boje trebaju biti zabranjene, jer jednostavno izgledaju jeftino.

Bean savjetuje ženama da su ipak njegovane usne najprivlačnije usne, prenosi agencija Associated Press.