Moda i ljepota
17

Sports Illustrated ušao u historiju s prvim plus size modelom na naslovnici

Klix.ba
Magazin Sports Illustrated je na naslovnicu svog novog izdanja stavio plus size manekenku Ashley Graham.

Fotografije je radio James Macari, a lijepa 28-godišnjakinja pozira na plaži u kupaćem kostimu.

"Potpuno sam bez riječi! Ova naslovnica je za sve one žene koje su osjećale kako nisu dovoljno lijepe zbog svoje veličine. Možete postići sve što želite, samo ako se potrudite", napisala je Graham.

Ashley Graham inače radi za modnu kuću Lane Bryant koja kreira odjeću i donje rublje za punije žene. Pored toga, sa još nekoliko kolegica plus size manekenki osnovala je grupu ALDA s ciljem kolektivne promocije različitosti u modnoj industriji.

U toku svoje karijere se mnogo puta nalazila na meti onih koji su kritikovali njen izgled, govorivši joj kako je predebela, te joj davali savjete o tome kako bi trebala smršati.

Cover 2️⃣ #SISwim

Fotografiju objavljuje Sports Illustrated Swimsuit (@si_swimsuit)

Sports Illustrated na ovaj način želi slaviti različitost i ljepotu koja dolazi u različitim formama i veličinama. Ovaj brend svojom novom kampanjom promoviše pozitivnu sliku o vlastitom tijelu, bez diskriminacije žena, veličina, oblika i boja koje se ne uklapaju u ustaljene standarde, pa je tako i Nicola Griffin, 56-godišnja manekenka prva žena ovih godina koja se pojavila u reklami za brend Sports Illustrated, u izdanju za kupaće kostime koje je izašlo nedavno.