Moda i ljepota
0

Spoj mode i sevdaha u Brusa bezistanu

Sarajevo-x.com
Mensud Zorlak
Mensud Zorlak
U Brusa bezistanu u Sarajevu u okviru festivala "Baščarijske noći" 3. jula od 20 sati bit će održana manifestacija "Moda i sevdah".

Večer će započeti bosanskom kahvom dobrodošlice, ali i tradicionalnom bosanskom pjesmom sevdalinkom, koju će zvanicama interpretirati Raffid Subašić.

Voditelj "Mode i sevdaha" je Mensud Zorlak, voditelj Informativnog programa TV PinkBH.

U saradnji sa Udruženjem Global Group javnost će na samom početku večeri imati priliku da se upozna s radom "Art kuće zanata BiH", a bit će upriličena izložba bh. zanatlija, koji izrađuju nakit, stolnjake, obuću, posuđe...

Večer će biti nastavljena modnim perfomansima i prezentacijama najnovijih kolekcija odjeće modnih brendova ali i bh. dizajnerskih rješenja...

Zvanicama će atraktivne manekenke predstaviti orijentalne modele brenda "Little India". Potom slijedi samostalna modna revija bh. dizajnerice Albine Yigit Dželalagić iz Tešnja, koja već godinama živi i stvara svoje kreacije na relaciji Istanbul - Sarajevo.

Neobičnu modnu priču spremio je i Senad Bešlagić čelnik Sendy brenda iz Tešnja koji će predstaviti kolekciju džinsa koju čine i "recesijske hlače od 10 KM", izrađene za one koji žele pratiti trendove, a u škripcu su sa novcem, ali isto tako zvanice će imati priliku pogledati i kako izgleda tradicionalna nošnja izrađena od džinsa izrađena specijalno za večer "Moda i sevdah".

Sarajevski dizajnerski duo Ramona & Cekeruša predstavit će publici svoju najnoviju kolekciju ručno izrađenih torbi, a za kraj večeri planirana je služenje bosanske kafe "sikteruše", koju će ispred tima "Dino kafa" zvanicama služiti djevojke odjevene u tradicionalnu bosansku nošnju.

Sve zvanice koji budu prisustvovale ovoj večeri dobit će prigodne poklone, a sve vrijeme programa publika će moći uživati u zvucima sevdalinki.