Moda i ljepota
199

Šminkerica Anesa Beća Ekşi pokrenula YouTube kanal posvećen make up trendovima

Piše: L. Č.
Anesa Beća Ekşi, make-up artistica s adresom u Istanbulu pokrenula je svoj profesionalni YouTube make up kanal na koji će biti postavljani video sadržaji sa trendovima i novitetima u svijetu make upa.

"Odlučila sam da podijelim svoja make up iskustva i znanja, s obzirom na to da sam i ja svoje prve tri godine boravka u Turskoj posvetila učenju putem YouTubea, a poslije na kursevima i radionicama koje sam pohađala u New Yorku i Istanbulu", kaže Anesa.

Na svom kanalu će svake sedmice objaviti novi video sa različitim makeup look-ovima, savjetima i novostima u svijetu make upa.

"U prvom video na našoj voditeljici i glumici Jeleni Jugović Tuncel prikazan je natural makeup look koji je nepogrešiv izbor za svaku djevojku. U kratkim crtama je prikazan i trenutno najpopularniji trend u svijetu - konturisanje i highlight lica koji će u narednim videima biti detaljnije pojašnjeni", kaže Anesa i dodaje kako joj je podrška ljudi iz BiH jako važna, te se nada da će djevojke podržati njen kanal.

Anesa Beća Ekşi rođena je u Sarajevu, a trenutno živi u Istanbulu. Iako je završila ekonomski fakultet, make upom se bavi već nekoliko godina. Njen prvi posao vezan za make up bio je u jednoj kompaniji gdje je radila kao menadžerica, a nakon toga je u Istanbulu nastavila raditi make up za Fashiontv modele.