Moda i ljepota
0

Šminka za muškarce?

Sarajevo-x.com
Nemojte se iznenaditi ako uskoro u kupatilu svoga momka pronađete pored kreme za brijanje, dezodoransa i paste za zube hidratantni puder za lice tik uz gel koji se nanosi poslije depilacije. Muškarcima je dostupno sve više proizvoda koji će im pomoći da pronađu svoje ''najljepše lice".

"Mislim da muškarci sve bolje prihvataju ideju o šminkanju. Sve više razmišljaju o tome kako prekriti nedostatke. Puder više nije nikakva ekstremna mjera, to je sasvim normalna stvar", izjavila je Wendy Lewis, savjetnica za ljepotu i autorica nekoliko knjiga o ljepoti za magazin Forbes.

Stručnjaci smatraju da je savim normalno da muškarci pribjegavaju šminkanju kako bi što bolje izgledali. Njegovanje vanjštine nikada nije bilo tako prihvaćeno kao sada.

Produkti za šminkanje postali su sve uobičajniji u muškoj svakodnevnoj higijeni. U sve više drogerija moguće je naći kremice i maske namijenjene isključivo muškarcima.

Kozmetička linija KenMen koju je osmislila Lee Gilbert još 2004. godine sadrži sve moguće preparate koje koriste i žene počev od krema za zatezanje tijela do korektora za nečistoće na licu.

"Htjela sam napraviti šminku koja neće biti tako primijetna", naglasila je Lee.

Holly Doss je šminkerica iz Los Angelesa i smatra da je ključ za pridobijanje muških mušterija diskrecija.

"Oni ne žele da idu po drogerijama i isprobavaju kozmetičke proizvode sa svojim prijateljima. Oni žele nešto jednostavno što će pokriti njihove nedostatke i najbolje da im se dostavi kući, da ne moraju tražiti", naglasila je Holly.