Golotinja u humanitarne svrhe
0

Skinule se kako bi pružile podršku vojnicima u Iraku

Sarajevo-x.com
Gole, seksi, atraktivne i još u s vojnom opremom - sigurno im ne možete odoljeti. Ove Britanke, tačnije njih 50, skinule su se gole kako bi pozrale za kalendar, prikupile novac i pružile podršku svojim jačim polovinama koje su trenutno u Iraku i Afganistanu.

Supruge i djevojke britanskih vojnika navukle su čizme, uzele vojnu opemu, "ušunjale" se u vojnu bazu i trening centar u Hampshireu, te gole stale pred objektiv fotografa Roya Goodwina.

Jedna od djevojaka koja se fotografisala za kalendar je i Kelly Monk, a na ideju da se gole gotografišu u humanitarne svrhe došao je njen dečko, također vojnik, Andrew Mason.

"Na početku smo bile malo nervozne, ali kasnije smo zaista uživale u snimanju ii dobro se zabavljale. Mom dečku to nije smetalo. On zna da je to za dobrotvorne svrhe", kazala je Monk.

Djevojke ističu kako su ponosne što na ovaj način mogu pružiti podršku "svojim herojima".

"Jedan školski prijatelj je u Afganistanu. Osjetila sam da je jedini istinski način da im pomognem bavljenje humanitarnim radom tako da sam pristala da se gola fotografišem za kalendar. Noć ranije bila sam veoma nervozna, ali sam rekla sama sebi da su tamo moji prijatelji koji se bore i u moje ime i da moram imati hrabrosti da se skinem gola", kazala je Lisa Fellows Patel, prenosi Daily Mail.

Kalendarom je prezadovoljan i fotograf Goodwin koji ističe kako su fotografije smione, ali nimalo uvredljive.

"Vojnikinje" su uspješno prošle "obuku", ali i uspjele u svom cilju s obzirom da su prikupile blizu 30.000 eura.